Prijava

Vaša prijava

“August i Slava” Nova predstava Scene Gorica o velikoj ljubavi

[]

Gradsko kazalište – Scena „Gorica“ nakon dugo vremena na svoj repertoar postavlja dramski komad – edukativnu, socijalnu i političko angažiranu dokumentarno-igranu predstavu o životu Slave i Augusta Šenoe.

Riječ je o jednoj od najljepših ljubavnih priča s naših prostora, zapisanoj u pismima. Priča o slavi, zlatu i jednoj bijeloj ruži… Priča koja nas uči da budemo svoji.

Autorica teksta predstave “August i Slava” je Lada Kaštelan, režiju potpisuje Paolo Tišljarić, a glume Amar Bukvić i Mia Krajcar.

Slava pl. Ištvanić i August Šenoa upoznali su se 31. siječnja 1867. na balu u Velikoj Gorici u svratištu „Biela ruža“. August je isprosio Slavu od njenog oca, pristanak za vjenčanje dobili su odmah, ali uz odgodu vjenčanja sve dok August ne nađe „bolji“ posao. Za to vrijeme zaručnici su razmjenjivali pisma na relaciji Velika Gorica – Zagreb. Iz pisama se vidi koliko su se voljeli. Kada je August 1968. dobio posao gradskog vijećnika, vjenčanje je održano u Velikoj Gorici. U svom kratkom braku od svega 13 godina, do Augustove prerane smrti, Slava i August imali su šestero djece. Slava je ostala udovica s troje male djece u svojoj 31. godini života. Nikada se nije preudala i cijeli je život posvetila čuvanju uspomene na svog muža.

Premijera predstave održat će se 10. prosinca u 20.00 sati u Dvorani Gorica.

Objava “August i Slava” Nova predstava Scene Gorica o velikoj ljubavi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.