Prijava

Vaša prijava

“Dani tehničke ispravnosti vozila” Goričani se odazivaju, što zbog pripreme za zimske uvjete ali i pred registraciju

[]

Kao i proteklih godina, i ove godine u razdoblju od 22. do 27. studenoga provodit će se preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila “Dani tehničke ispravnosti vozila”.

Mi smo posjetili Institut za tehnički pregled vozila u našem gradu, te provjerili kakav je interes građana.

– Otkako je počela akcija pregledali smo i provjerili  preko 30 vozila – otkrili su nam u Institutu.
Akcija je prvenstveno usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila, koji nije ekvivalent za godišnji pregled i registraciju. Ovo je inicijativa kako bi se potaklo vozače da pravovremeno preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila, te sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.

U razgovoru s gospođom Mirjanom, na koju smo tamo naišli, kako to da se odlučila odazvati ovoj akciji. Otkrila nam je kako za mjesec dana ima registraciju, te se htjela uvjeriti da njen punoljetni ljubimac na četiri kotača bude potpuno ispravan i siguran, te da bez brige za mjesec dana ponovo dođe u Institut.

– Odlučila sam otići kako bih provjerila ispravnost svog automobila, budući da je dugo godina u pogonu, a i za mene ima veliku sentimentalnu vrijednost, jer mi ga je naš dida Boško poklonio za rođendan. Nekad nisu bitni novi auti, već emocija i priča koju automobil vozi, poput mog dragog srebrnog ljepotana. I ne mislim ga mijenjati sve dok bude siguran i ispravan, za sada se ne žalim – kazala je gospođa Mirjana.

Upitali smo ju i za iskustvo današnjeg tehničkog pregleda, a budući da smo ju zatekli kada je pregled bio već pri kraju.

– Svake godine dolazim u Institut, jer su svi djelatnici veoma ljubazni, uvijek dobre volje, stručni i naprosto nemam jedne zamjerke. Kad dođem na registraciju, ne čeka se dugo, sve uhodano funkcionira. Čak stignem popiti brzinsku kavicu i moj autić je spreman – otkriva gospođa.

Priliku da provjerite ispravnost svog vozila imate još narednih tri dana, stoga se slobodno uputite. Kako kažu iz Instituta, naručivanje nije potrebno –  dođete, javite se za besplatni tehnički pregled, stanete u red, i to je to…

Objava “Dani tehničke ispravnosti vozila” Goričani se odazivaju, što zbog pripreme za zimske uvjete ali i pred registraciju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.