Prijava

Vaša prijava

Bekavac za uvođenje COVID potvrda, vrh MOST-a najavio referendum protiv njih

[]

Velikogorički MOST-ov zastupnik Ivan Bekavac, ranije i kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, ovih dana česta je tema u nacionalnim medijima. Glavni razlog za to je što Bekavac, kao liječnik i voditelj zdravstvenog savjeta MOST-a, ne dijeli isto mišljenje s drugim čelnicima stranke po pitanju COVID potvrda. Podsjetimo, Grmoja, Petrov, Bulj, Miletić, Troskot i supružnici Raspudić prosvjeduju protiv COVID potvrda i cijepljenja te su najavili raspisivanje referenduma protiv COVID potvrda. Govore da o takvim odlukama treba odlučivati Hrvatski sabor te da se posljednja mjera o odlukama poništi u roku 30 dana.

Dr. Ivan Bekavac je na Katoličkom radiju i za Tportal objasnio kako ne dijeli to mišljenje, posebice zbog vlastitog iskustva kao liječnik koji je bio angažiran u COVID bolnici Dubrava. “U Hrvatskoj je već učinkovito dokazana primjena Covid potvrda u zdravstvu i socijalnoj skrbi, gdje je nakon mjesec i pol dana uprave Covid potvrda zabilježen značajan porast cijepljenih djelatnika te je time značajno smanjen rizik od pobola i smrti naših pacijenata i korisnika sustava socijalne skrbi.”, govorio je u emisiji HKR-a.

Objasnio je i kako je za uvođenje potvrda te da najviše o njihovoj važnosti govori veća procijepljenost i smanjenje broja testiranja. Zdravstveni savjet MOST-a je jednoglasnog stava kako je cijepljenje korisno i preporučljivo te da je potrebno pridržavanje svih drugih mjera koje su bile i do sada na snazi, no također smatraju da COVID potvrde nisu idealno rješenje.

Bekavac, koji predstavlja zdravstveni savjet MOST-a govorio je iz svoje perspektive liječnika: “Tvrdim kako je tri četvrtine hospitaliziranih pacijenata necijepljeno i tvrdim kako je četiri petine pacijenata na mehaničkoj ventilaciji necijepljeno. I brojni su izgubili svoju životnu bitku sa Covidom upravo jer nisu bili cijepljeni i nisu se pridržavali epidemioloških mjera.”

Na svojem Facebook profilu govori kako su njegove kolegice i kolege liječnici izloženi velikom pritisku pacijenata koji traže pomoć. “Spasimo živote, cijepimo se. Jedino većim obuhvatom cijepljenja postići ćemo uvjete u kojima ćemo moći živjeti svoje živote kako smo nekad živjeli i kako želimo živjeti. Potrebna je uključenost cijelog društva kako bi se postigla i održala kontrola nad epidemijom u Hrvatskoj.”, zaključuje Bekavac.

 

Objava Bekavac za uvođenje COVID potvrda, vrh MOST-a najavio referendum protiv njih pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.