Prijava

Vaša prijava

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Policija apelira – poštujmo „Znak pristupačnosti“

[]

Danas, 3. prosinca na inicijativu Ujedinjenih naroda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom slijedom čega će policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provesti ciljanu preventivno – represivnu akciju „Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti“.

– Akcijom je predviđeno provođenje mjera na podizanju veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila na posebno obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti i podizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. Člankom 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnikom o znaku pristupačnosti (Narodne novine 78/08 i 87/14) propisan je način korištenja znaka pristupačnosti i eventualne sankcije za prekršitelja, dok je člankom 82. propisana sankcija za nepropisno parkirana vozila na mjestima rezerviranim za vozila sa znakom pristupačnosti – kazali su iz policije.

Objava Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Policija apelira – poštujmo „Znak pristupačnosti“ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.