Prijava

Vaša prijava

Predstava o ljubavi najpoznatijeg goričkog para uskoro na kazališnim daskama

[]

Gradsko kazalište – Scena Gorica nakon dugo vremena na svoj repertoar postavlja novi dramski komad! Ovoga puta riječ je o Velikogoričanima jako dobro poznatoj priči – onoj o Slavi i Augustu Šenoi. Autorica ove edukativno, socijalno i politički angažirane dokumentarno-igrane predstave o životu Slave i Augusta Šenoe je Lada Kaštelan, režiju potpisuje Paolo Tišljarić, a glume Amar Bukvić i Mia Krajcar.

Predstava “Šenoa i Slava – priča o sastanku i rastanku” će premijeru imati 10. prosinca u 20 sati, a prva izvedba za građanstvo zakazana je za 15. prosinca u 20 sati u Dvorani Gorica.

Naša predstava, u plemenitom spoju biografskih podataka i fikcije, istražuje zaboravljenu priču o velikoj ljubavi. Tekst i predstava slijede tradiciju begovićevske modernističke estetike, stvarajući komornu, ali gustu i slojevitu mrežu emocija. Radnja se odvija 5 dana nakon Augustove smrti, 18. prosinca 1881., u stanu Augusta i Slave Šenoe u Zagrebu, u Mesničkoj 36. Slava priprema i pakira stvari za selidbu, mora odlučiti što će od njegovih stvari i zajedničkih uspomena ponijeti u neizvjesnu budućnost. August je gleda, pomaže i odmaže. U tom makabričnom posljednjem tangu prisjećaju se sreće prvog susreta, zaručničkih pisama, putovanja u Italiju, ali i razočaranja, financijskih problema, političkih protivnika i prerane smrti svojih sinova.“, objašnjavaju iz Scene Gorica.

Produciranje ove predstave koja ima veliki lokalni značaj dogodila se u povodu 140. obljetnice Šenoine smrti, koja se dogodila baš na sam Dan Velike Gorice – 13. prosinca. Ova ljubavna, a zapravo tužna priča namijenjena je svim generacijama počevši od kasnog osnovnoškolskog uzrasta. “Cilj nam je i da kroz predstavu osvijestimo kreposti koje je u svom braku gajio par Šenoa i koje bi nam svima trebale biti utkane u vlastiti sustav vrijednosti.“, zaključuju i pozivaju sve da dođu pogledati predstavu.

Objava Predstava o ljubavi najpoznatijeg goričkog para uskoro na kazališnim daskama pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.