Prijava

Vaša prijava

Šibenčani zaleđeni na -22

[]

U 12. kolu HT Premijer lige sastale su se večeras dvije ekipe sastavljene isključivo od igrača iz domaćeg podneblja.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnom nadmetanju i niti jedna ekipa nije uspijevala napraviti značajniju prednost. Gorica je poslije polaganja Mašića povela 5:2, ali su gosti u 5. minuti poenima Bašića preokrenuli na 9:15. Isti igrač je u dva navrata vraćao prednost gostiju na +6 (23:29 i 25:31), ali je prvo poluvrijeme ipak pripalo Bikovima. Kalajžićevim zakucavanjem rezultat je bio izjednačen na 33:33, a polaganjem Kapuste u zadnjoj minuti domaći igrači otišli su na veliki odmor s dva poena prednosti (41:39).
Zadnje vodstvo Šibenčani su imali u 23. minuti kada su poslije trice Jambrovića poveli 41:44. Baković i Uljarević su s dvije trice preokrenuli na 47:44, a poslije prodora Kalajžića u 27. minuti Bikovi su otišli na dvoznamenkastu prednost (58:47). Točku na i stavio je Baković tricom u 37. minuti kojom Goričani odlaze na +20 (83:63), a najveću prednost igrači Bože Radoša imali su nakon trice Kapuste (89:63) dvije minute prije kraja.

U finišu utakmice Šibenčani su tricama Rebića i Gulina kozmetički uljepšali rezultat za konačnih 93:71.

„Prvo bih čestitao svojim suigračima, odigrali smo odličnu utakmicu, naročito u drugom poluvremenu. U početku smo se malo tražili, primili smo dosta koševa, ali digli smo energiju u drugom poluvremenu. Sve je došlo iz dobre obrane, počeli smo pogađati šuteve i zasluženo smo pobijedili.”, rekao je kapetan Gorice Borna Kapusta.

„Prije svega čestitam dečkima što su kvalitetno odradili ovaj tjedan. Bili su maksimalno fokusirani na treninzima i to se prenijelo sada na teren. U prvom smo poluvremenu imali problema s njihovim napadačkim skokom i jednostavno smo ulazili u njihov ritam. Nismo imali kontinuitet u napadu, stalno je falio taj prodor-pas. Isto tako malo smo naivno izlazili na neke igrače za koje smo se dogovorili da ćemo malo više riskirati. Drugo poluvrijeme smo se skupili i dignuli nivo agresivnosti u obrani te smo odigrali do kraja jednu mušku utakmicu. Još jednom čestitam mojim momcima. Čestitke i Šibenki, pogotovo na igri u prvom poluvremenu. Borili su se koliko su mogli, ali ipak su imali težak raspored u proteklom periodu.”, rekao je trener Gorice Bože Radoš.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Borna Kapusta s 21 poenom i 9 asistencija. Karlo Uljarević zaustavio se na 17 koševa, a njemu uz bok bili su Mate Kalajžić i Marko Baković sa 16 poena. Goste je predvodio Patrik Jambrović s 19 poena i 10 skokova, a najbolje pomagače imao je u Domagoju Bašiću s 15 i Bruni Rebiću s 13 poena.

 

Nenad Mudrinić

Objava Šibenčani zaleđeni na -22 pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.