Prijava

Vaša prijava

Umirovljenici Kravarskog predstavit će zbornik narodnih običaja

[]

Svečana promocija zbornika “Naši bregi negda: zbornik narodnih običaja i jezičnog blaga kravarskoga kraja” održat će se ovog petka, 10. prosinca, u Domu kulture Kravarsko s početkom u 18 sati.

Ovaj zbornik predstavit će Udruga umirovljenika Općine Kravarsko a riječ je o zborniku narodnih običaja i jezičnog blaga kravarskoga kraja. Autori su Anka Petrac, Barbara Ivanjko i Josip Popović. Nakladnik je Udruga umirovljenika Općine Kravarsko, a lektor Neda Džakula. “Zbornik je nastao s ciljem očuvanja jezične tradicije stanovnika središnjeg dijela Vukomeričkih gorica, brežuljkastog pojasa između Turopolja i Pokuplja.”, objašnjavaju organizatori.

Publikacija je dio projekta Pokrenimo KOK! te sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je jedan od odličnih načina revitalizacije društvenog i kreativnog života mještana Općina. Nositelj projekta je Udruga PET PLUS u suradnji s partnerima Udrugom umirovljenika općine Kravarsko, Općinom Kravarsko, KUD “Kravarsko“ i Lokalnom akcijskom grupom Vallis Colapis.

Projekt je sufinancirala Europska Unija te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 1.989.272,92 kuna.

 

Objava Umirovljenici Kravarskog predstavit će zbornik narodnih običaja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.