Prijava

Vaša prijava

U 14. kolu HT Premijer lige Bikovi dočekuju Vukove

[]

Nema odmora za velikogoričke Bikove. Nakon jučerašnje pobjede u Sinju sutra ih već čeka novi derbi. U 14. kolu HT Premijer lige Goričani dočekuju zagrebačku Cibonu. Vukovi igraju u promjenjivom ritmu i nakon neočekivanog domaćeg poraza od Alkara uspjeli su nakon dugo vremena  nadigrati ekipu Splita koja im je proteklih sezona bila crna mačka. Naime, Žuti su Ciboni nanijeli devet poraza za redom.

Momčad Vladimira Jovanovića raspolaže mladim i potentnim igračima od kojih neki redovito oblače i reprezentativni dres. Prije svega tu su mlade snage hrvatske košarke Prkačin i Gnjidić, ali i Gegić, Branković, Drežnjak… pa sve do prošlogodišnjeg goričkog kapetana Ivana Majcunića.

Momčad Bože Radoša stabilizirala je formu i ulazi u utakmicu s kapitalom od 3 vezane pobjede u HT Premijer ligi: „Nakon pobjede u Sinju nismo imali vremena za slavlje jer sutra nas već očekuje utakmica protiv Cibone. Ovo je naša treća utakmica u 6 dana. Cibona je u sličnom ritmu utakmica i sigurno je da će energetska izdržljivost i koncentracija u fazi umora biti važni čimbenici za ovu utakmicu. Ako pogledamo sastave na papiru u i širinu rostera sigurno da je Cibona favorit u ovom susretu, ali Alkar je pokazao kako se i Cibonu može iznenaditi. Mi sigurno nećemo izaći s bijelom zastavom pogotovo ne na domaćem terenu. Pozvao bih sve koji su u prilici da dođu i da nas podrže u petak u 18 sati.” – zaključio je trener Bože Radoš.

Marko Baković je u odličnoj formi ove sezone i publiku oduševljava kako tricama tako i atraktivnim zakucavanjima: „Nemamo puno vremena za odmor i pripremu utakmice s Cibonom. Moramo se pokušati maksimalno odmoriti i rekuperirati. I oni su imali utakmicu u srijedu pa nam je s te strane isto jednima i drugima. Moramo se maksimalno spremiti i odigrati što je moguće bolju  utakmicu. Svakako ćemo im probati uzvratiti za poraz u prvom dijelu prvenstva” – riječi su pouzdanog centra Gorice.

Utakmica se igra u petak 10. prosinca s početkom u 18 sati. U Gradsku sportsku dvoranu dozvoljen je ulaz svima s COVID potvrdama ili negativnim testom te u skladu s epidemiološkim mjerama. Prijenos utakmice je na HTV 2.

Objava U 14. kolu HT Premijer lige Bikovi dočekuju Vukove pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.