Prijava

Vaša prijava

Uhvaćena serijska džeparošica koja je operirala najviše za vrijeme ‘Petka na Gorice’

[]

Na području PP Velika Gorica, u utorak 7. prosinca, zabilježeno je kazneno djelo u kojem je 21-godišnja džeparošica iskoristila trenutak nepažnje starije osobe te joj otuđila novčanik.

– Nepoznata počiniteljica na području Velike Gorice prišla je starijoj gospođi koja je išla iz nabave iz Spara prema svome domu. Tom prilikom 21- godišnjakinja je iskoristila njezinu nepažnju i iz torbe za nabavku otuđila novčanik zajedno s dokumentima, potom se uputivši na bankomat gdje je podigla novac, a onda novčanik odbacila. Ubrzo nakon, novčanik je pronađen i vraćen vlasnici – otkrili su iz policije.

Skrivila još četiri krađe u listopadu

No to nije sve, sličan, već uhodani scenarij dogodio se u petak, 15. listopada i to u četiri navrata. Naime, 21-godišnja džeparošica odgovorna je za još četiri identična kaznena djela, gdje su ciljana skupina bile ženske osobe starije životne dobi.

Jedno kazneno djelo dogodilo se u petak, 15. listopada, za vrijeme ‘petka na Gorici’ kada je na području grada poprilično gust protok ljudi na placu.

Svi novčanici ukradeni u tih četiri kaznena djela, vraćeni vlasnicima. U ovim slučajevima nije bilo podizanja novaca s bankomata već samo krađe gotovog novca iz novčanika.

Iz goričke policije rađanima su ovim putem uputili apel…

– Nemojte pinove kartica držati u novčanicima ili drugim vidljivim, lako dostupnim mjestima, u blizini kartica, jer na taj način počinitelji imaju olakšan pristup Vašem novcu – poručuju.

Objava Uhvaćena serijska džeparošica koja je operirala najviše za vrijeme ‘Petka na Gorice’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.