Prijava

Vaša prijava

Počinje potraga za Vinskom kraljicom Zagrebačke županije


Zagrebačka županija traži Vinsku kraljicu za 2015. godinu. Ovu prestižnu titulu može uzeti djevojka između 18 i 28 godina, koja je državljanka Republike Hrvatske s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Njezina dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije.

Stručni sud ocjenjivat će poznavanje vina i jela Zagrebačke županije te njihovo sljubljivanje, poznavanje vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja, opću kulturu i javni nastup.

HELENA ČEGEC AKTUALNA KRALJICA

Izbor za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije provodi se već trinaestu godinu za redom, a dosada su izabrane Nataša Puhelek, Žana Šterc i Ivana Puhelek iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović, Ivana Jambrović, Gabrijela Vrbetić i Iva Braje iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada, Kristina Vugrin iz Samobora, Jelena Rožić iz Vrbovca te Helena Čegec iz Sv. Ivana Zeline – koja je i aktualna Vinska kraljica za 2014. godinu.

Inače, Zagrebačka županija je prva županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom „Vinska kraljica“ još 2002. godine. Krunidba Vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanosti, druge subote u studenom.

Zainteresirane djevojke na natječaj se mogu javiti do utorka, 16. rujna 2014. godine, a detaljnije informacije mogu doznati OVDJE.


Besplatne edukacije Hrvatske turističke zajednice

Mobilnost Erasmus + projekta „JOB SHADOWING IN ADULT EDUCATION“