Prijava

Vaša prijava

DAN GRADA Velika Gorica, sretan ti rođendan

[]

Dan je Grada Velike Gorice, 13. prosinca, ujedno i blagdan zaštitnice sv. Lucije. Sve je danas u rođendanskom tonu, a najsvečanije bit će na akademiji povodom Dana grada koja počinje u 13 sati u Pučkom učilištu. Delegacija Grada i Gradskog vijeća položit će i vijence na gradskom groblju, a danas je i besplatno parkiranje na svim gradskim površinama, kao i klizanje na klizalištu.

“Svim Velikogoričankama i Velikogoričanima od srca čestitam dan našega grada. Iza nas je godina velikih izazova, ali i godina u kojoj smo pokazali snagu našeg zajedništva, pokazali koliko je veliko srce Velike Gorice. I zato, sretan ti rođendan, najdraži grade!”, poželio je i gradonačelnik, Krešimir Ačkar.

Promotivnu rođendansku ponudu hrane i pića nude i naši restorani, a navečer od 20 sati na Galženici je koncert Jelene Rozge.

U nizu realiziranih i započetih projekata Grada Velike Gorice, uz posebnu pažnju koja se vodi o svim stanovnicima, djeci, mladima, pa i onim najstarijima, uspješna suradnja ogleda se i s Vladom, resornim ministarstvima i državnim poduzećima, a grad povlači značajan iznos europskog novca za brojne projekte, posebice u zaštiti okoliša i obnovljivim izvorima energije. U suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova europske unije sufinancirana je energetska obnova OŠ Nikole Hribara i Vukovine. Briga o okolišu ogleda se u 5,4 milijuna kuna osiguranih za razvoj biciklističke infrastrukture i uređenje biciklistike staze do Starog Čiča kao i postavljanje javne rasvjete uz stazu od Velike Gorice do Velike Mlake. S Hrvatskim je vodama dogovorena izgradnja pješačke staze u Petrovini, vodovodne mreže u Dubrancu, provode se mjerenja na Jezeru Čiče. Zbog visokih cijena grijanja s HEP-om su dogovoreni investicijski zahvati na toplinskom sustavu i prenamjena toplana, s ciljem regulacije cijene grijanja, a regulirana je i stabilna cijena prijevoza. Za VG Poduzetnički inkubator Gorica dobiva bespovratna sredstva od 21 milijun kuna, a u suradnji s renomiranim IT tvrtkama pokrećemo #StartupVG IT Akademiju.

Grad smo mladih, budućnosti, pametan grad koji prepoznaje potencijale.

Sretan rođendan grade moj!

 

Objava DAN GRADA Velika Gorica, sretan ti rođendan pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Velika Gorica slavi svoj rođendan!