Prijava

Vaša prijava

Požurite, uskoro istječe rok za slanje priča na Matičin književni natječaj

[]

I ove jeseni je Ogranak Matice hrvatske Velike Gorice raspisao natječaj za kratke priče. Vrijeme brzo prolazi, a uskoro će stići i rok za prijavu! Konkretno, natječaj je otvoren 15.rujna ove godine, a traje do 25. prosinca.

“Ako ste odlučili poslati proznu formu –kratka priča- pisanu kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom, na najviše četiri kartice teksta, trebate ju poslati do 25. prosinca na dva načina – i u pisanom obliku poštom i elektroničkom poštom.”, objašnjava Ana Plehinger, predsjednica.

Na natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom.
Priču je potrebno umnožiti u tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom, odnosno standardnom jeziku. Rezultati natječaja biti će objavljeni na internetskoj stranici Ogranka i na lokalnim internetskim portalima.

Radovi se mogu poslati na ove adrese:

  • Poštom: Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj),
  • Elektroničkom poštom: natjecaj.matica.gorica@gmail.com

Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen. Rukopisi se ne vraćaju autorima.

Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni javnosti u četvrtak, 31. ožujka uživo ili online te u časopisu Ogranka Luč i lokalnim glasilima u Velikoj Gorici.

 

Objava Požurite, uskoro istječe rok za slanje priča na Matičin književni natječaj pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.