Prijava

Vaša prijava

Vega, iTeam i Aquabetta nove punopravne članice Zajednice športskih udruga grada

[]

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice održala je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj je bilo nazočno 46 od ukupno 52 članova skupštine te članovi Nadzornog i Etičkog odbora. Na dnevnom redu našlo se usvajanje rebalansa proračuna, izvješća o radu, financijski planovi za iduću godinu te prijam novih članica u Zajednicu.

Tako su nove punopravne članice Zajednice Teniski klub iTeam, Aquabetta sinkro klub i Sportsko plesni klub VeGa. “Sva ulaganja u razvoj sporta i sportsku infrastrukturu donose rezultate i s pravom možemo reći da su sportaši u potpunosti opravdali sva ulaganja iz gradskog proračuna odličnim rezultatima i okupljanjem velikog broja djece i mladih” – istaknuo je gradonačelnik Krešmir Ačkar.

Godinu ranije obilježila je globalna pandemija virusa Covid-19 koja je imala znatan utjecaj na aktivnosti u svim sportovima, a cjelokupna situacija imala je znatan utjecaj i na funkcioniranje svih članica Zajednice sportskih udruga. “Cijenimo da je Izvršni odbor realno planirao sredstva po programskim područjima koja su predložena Skupštini i da će ta sredstva omogućiti dobre rezultate naših članica u godini koja je pred nama.”, govore iz Zajednice.

Na završetku 2021. godine Zajednica športskih udruga broji 52 stalne članice u 23 različita sporta. U travnju ove godine u punopravno članstvo Zajednice primljeni su GK VG Limači, Plivački klub i Cheerleaders club Vegasice, a sada još tri nove članice.

Što se tiče financijskog dijela, iznos raspodjele sredstava za Zajednicu sportskih udruga u 2021. godinu je 11.322.500,00 kuna. Planirana sredstva za Programe javnih potreba u sportu za 2022. godinu očekuju se na razini 2021. godine, u skladu sa usvojenim gradskim proračunom. Veliki interes u 2021. godini bio je za sredstva u iznosu od 350.000,00 za koja se raspisuje javni natječaj za provedbu programa/projekata a na koji se prijavilo 37 udruga koje su ostvarile pravo na financijsku potporu.

Darko Blažinčić, tajnik Zajednice u smjernicama za 2022. godinu istaknuo je: “Sredstva koja Grad ulaže u razvoj sporta i rekreacije jesu znatna i potiču razvoj amaterskog i vrhunskog sporta, sufinanciraju se velike sportske manifestacije i programi za rekreaciju te projekti koji potiču zdravo i rekreativno vježbanje a dio sredstava ulaže se u poboljšanje postojeće sportske infrastrukture.”

Istaknuli su i ponos na odlične rezultate te činjenicu da smo jedini grad u Hrvatskoj pored Zagreba koji u najkvalitetnijem sustavu natjecanja ima nogomet, rukomet, košarku i odbojku dok je ženska nogometna ekipa i ženska odbojka na najboljem putu da ostvari plasman među najbolje.

Jedan od prioriteta Zajednice za 2022. godinu ostaje uređenje sportskog muzeja u prostoru Zajednice koji će biti posvećen dugogodišnjem tajniku Zajednice i našem prijatelju Davoru Štubanu koji je i pokrenuo inicijativu za osnivanje muzeja. Podsjetili su i na dobivanje prestižne titule Europskog grada sporta koju je naš Grad dobio za 2023. godinu a koju dodjeljuje ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation).

Rebalans proračuna, Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2021. kao i Plan rada i Financijski plan za 2022. godinu skupština je jednoglasno usvojila.

Objava Vega, iTeam i Aquabetta nove punopravne članice Zajednice športskih udruga grada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.