Prijava

Vaša prijava

TUROPOLJE 350 božićnih čestitki obradovalo mještane i zajednicu

[]

U večernjim satima početkom ovog tjedna u Turopolju je uočena skupina ‘božićnih anđela’ kako hoda ulicama ovoga naselja, a misija koju su imali je, sjetiti se svih mještana prigodnom čestitkom koja je svoje mjesto našla među brojnim obiteljima, a neki su ju pronašli u svojim poštanskim sandučićima.

Reakcije mještana su izuzetno pozitivne. Svi su se iznenadili i jako obradovali čestitkama koje su primili od dječice Turopolja.

– Hvala Turopoljskim Anđelima! Nismo ih vidjeli ali su nas jako obradovali. Vrlo lijepo i kreativno. Zaista smo se iznenadili – kazala je jedna od mještanki Turopolja.

Čestitke izradila djeca za mještane i zajednicu

Kako smo doznali od predsjednika mjesnog odbora u Turopolju, Zorana Smrekara, djeca su uz pomoć roditelja i sredstava koje je za tu inicijativu izdvojio MO Turopolje izradila 350 čestitki tijekom treće adventske nedjelje, a koje su, osim mještanima, podijelili i doktorici u mjesnom Domu zdravlja, u tvornici parketa PANA i mjesnom Konzumu.

Zoran Smrekar, novoizabrani predsjednik MO Turopolje, inače je godinama bio involviran u sportu i brojim mjesnim udrugama koje je okupio, te se trudi poticati na zajedništvo i suradnju svih udruga i društava u Turopolju, što mu, čini se, jako dobro polazi za rukom, a za što je odličan primjer ova divna inicijativa.

– Cilj nam je potaknuti na koheziju svih mjesnih udruga i društava, te nogometnog kluba, pa smo došli na ideju aktivnosti za vrijeme Adventa. Moram napomenuti kako su za konkretno ovu inicijativu najzaslužnije žene i majke NK Turopolja. Izdvojio bih Anu Kovačević koja je bila inicijator cijele priče s čestitkama, ali i Ivanu Jerković, Davida Antolića i Barbare Kovačić, koji su se bacili u pečenje fritula. Nastavak priče ide danas kada će djeca Turopolja dobiti prigodni paket, a MO je osigurao 100-injak paketa kako bi ih obradovali i prigodno darivali za blagdane – kazao je Zoran Smrekar, predsjednik MO Turopolja.

Objava TUROPOLJE 350 božićnih čestitki obradovalo mještane i zajednicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.