Prijava

Vaša prijava

Županija stipendira 208 učenika i studenata

[]

Zagrebačka županija će u školskoj i akademskoj godini 2021/2022. imati 76 novih stipendista – 45 učenika i 31 studenta, a stipendiranje nastavlja 132 mladih koji su zadovoljili zadane kriterije. Stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna, a za studente 1200 kuna i isplaćuju se svih dvanaest mjeseci u godini za što je osigurano 2.049.200,00 kuna.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 25 stipendija, od čega dese za deficitarna zanimanja. Što se studentskih stipendija tiče, od ukupno 31 studentske stipendije, 15 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od čega su tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 16 stipendija.

Budući da niti ove godine zbog epidemiološke situacije nije upriličena tradicionalna svečanost potpisivanja i dodjele ugovora s novim stipendistima, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ovom prigodom uputio je iskrene čestitke novim stipendistima kao i svima onima koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja.

– Vi ste naše najbolje ulaganje u budućnost, vi ste razlog zbog kojeg već dugi niz godina izdvajamo znatna sredstva za kapitalnu izgradnju u školstvu – rekao je župan Kožić.

Koliko stipendije znače županijskim stipendistima otkrila je ovogodišnja dobitnica Katarina Ležaić, inače studentica PMF-a u Zagrebu. Katarina je poručila da joj stipendija znači puno jer dokazuje da se trud isplati te da će ju iskoristiti za stručnu praksu u inozemstvu.

Konačna lista stipendija dostupna je ovdje.

Objava Županija stipendira 208 učenika i studenata pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.