Prijava

Vaša prijava

Kreću terapeutski treninzi Tai Chija za sve umirovljenike

[]

Udruga umirovljenika i građana ‘Zlatna dob’ Velika Gorica koja trenutno broji čak 220 članova, a djeluju od siječnja 2020. godine, kao nositelj aktivnosti, zajedno s udrugom Motivacija u OŠ Eugena Kumičića organizira terapeutske treninge Tai Chija pod vodstvom instruktora Antuna Andreića.

Riječ je o vježbi kineskih majstora koja zasigurno poboljšava funkcioniranje organizma, a blagi fizički napor nakon vježbi odagna psihičku zamorenost. Naročito pomaže u prevenciji padova, tegobama uzrokovanim artritisom, reguliranju dijabetesa, reumatskim bolestima, osteoporozi, te regulaciji krvnog tlaka i hormona štitnjače.

– Interes nam je da ljudi treće dobi imaju kvalitetnije i zdravije življenje, pa ćemo tako ove godine imati malo drugačiji pristup vježbi u holu škole. Ovisno o broju zainteresiranih polaznika, nakon pokusnih radionica, naknadno ćemo obavijestiti o redovnim terminima. Ovim putem pozivamo sve umirovljenike da se odazovu ovoj aktivnosti, koja donosi mnogo dobrobiti za zdravlje – kazao je Stjepan Šantek, predsjednik udruge ‘Zlatna dob’.

Treninzi bi, ukoliko nakon pokusnih termina bude dovoljno zainteresiranih, naknadno bili dogovarani, najvjerojatnije dva puta tjedno,o čemu će se naknadno dogovarati, sukladno mogućnostima sudionika. Uvjeti o daljnim treninzima biti će dogovoreni na pokusnim treninzima.

Napravljen na jednostavnim sistemima povezivanja čitavog tijela i njegovih elemenata, Tai Chi doprinosi općoj usklađenosti dijelova organizma čovjeka. Terapeutske pokusne radionice bit će održavane 10. siječnja i 13. siječnja s početkom u 19.30 sati, te će ti termini biti besplatni su za sve zainteresirane umirovljenike s velikogoričkog područja. Ostali uvjeti biti će dogovoreni na daljnim treninzima.

Objava Kreću terapeutski treninzi Tai Chija za sve umirovljenike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.