Prijava

Vaša prijava

Gorička policija nije zabilježila niti jedan prekršaj vezan uz pirotehnička sredstva

[]

Dok proslava Nove godine većini predstavlja veselo razdoblje, ove je godine i više nego do sada riječi bilo o korištenju pirotehničkih sredstava. Od drugog siječnja 2021. godine dopušteno je korištenje sredstava isključivo od 27. prosinca do 1. siječnja te su zabranjene petarde i redenici F3 i F2 kategorije. Također, pirotehnička sredstva smiju se koristiti samo na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba.

Kazne su dosta visoke za one građane koji budu koristili zabranjena sredstva. Kazne za građane kreću se od 5000 do 15.000 kuna, a za pravne osobe od 10.000 do 30.000 kuna, ovisno o vrsti prekršaja.

Kontaktirali smo Policijsku upravu zagrebačku te dobili informaciju kako velikogorička policija nije zabilježila niti jedan prekršaj vezan uz korištenje pirotehničkih sredstava, oružja i streljiva. Neslužbeno nam je poznato da je bilo nekoliko građanskih prijava, a građani nam javljaju da policija nije izlazila na teren.

Objava Gorička policija nije zabilježila niti jedan prekršaj vezan uz pirotehnička sredstva pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.