Prijava

Vaša prijava

GKČ Hrvatski velikani želi uvesti naplatu parkinga na području čitave četvrti

[]

Gradska četvrt Hrvatski velikani idućeg će tjedna održati redovitu sedmu sjednicu četvrti te pozivaju građane da daju svoje mišljenje. Kako navode, na dnevnom redu će se naći donošenje odluke o naplati parkinga na području čitave četvrti. Objašnjavaju da je temeljni razlog pokretanja ove inicijative cjelodnevni i kronični nedostatak parkirnih mjesta na području kvarta koji se javlja zbog raznih faktora poput blizine centra, Veleučilišta i gradskih institucija.

“Uvođenjem naplate se s jedne strane smanjuje broj vozila na lokacijama, a sa druge stanarima osigurava mogućnost nabave godišnje karte po povlaštenoj cijeni za određenu zonu.”, objašnjava Ivan Godinić u ime četvrti.

Navode kako im je glavna dužnost stati na stranu stanara i primarno njima osigurati dovoljan broj lokacija za parking. Stoga su definirali pet zona u kojima bi uvođenje naplate parkinga dovelo do smanjenja broja vozila čiji vlasnici nisu stanari Hrvatskih velikana:

– Ulica kralja Stjepana Tomaševića od br. 1 do br. 17
– Ulica kralja Držislava od br. 1 do br. 13
– Ulica kneza Branimira od br. 22 do br. 24
– Ulica kralja Zvonimira od br. 9 do br. 21
– Cvjetno naselje

Dodaju i da je ideja već pozdravljena od strane određenoga broja predstavnika i stanara četvrti Hrvatski velikani te pozivaju i ostale sugrađane da se uključe u raspravu. “Također, budući da je Svačićeva ulica unatoč redovitim upozorenjima neprohodna gotovo čitavu 2021. godinu, u utorak će se razmotriti i odluka o ukidanju naplate parkinga na toj lokaciji.”, dodaju.

Javiti im se možete putem njihove Facebook stranice: GČ Hrvatski velikani – Velika Gorica | Facebook

Objava GKČ Hrvatski velikani želi uvesti naplatu parkinga na području čitave četvrti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.