Prijava

Vaša prijava

KUD “Čiče” Novo Čiče odabrano kao jedno od najuspješnijih društava

[]

“Žuta točka” natječaj je za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj na koji se prijavilo i Kulturno umjetničko društvo Čiče, Novo Čiče. Kako bi postali dio natječaja poslali su video uradak kojim su predstavili svoj utjecaj na lokalnu zajednicu.

Njihov video uradak toliko se svidio stručnom žiriju koji je KUD Čiče Novo Čiče svrstao među najuspješnije udruge i društva u Hrvatskoj. Projekt Žuta točka, pokrenut prošle godine u suradnji Hrvatske zajednice županija i Mladenke Majerić, u partnerstvu sa Zakladom Konrad Adenauer i uz podršku Ureda za udruge Republike Hrvatske i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, ima za cilj otvoriti javni dijalog u važnosti fundraisinga kao održivog načina financiranja organizacija.

“Cilj nam je stvoriti platformu za kvalitetnu raspravu o tome koliko fundraising može značiti za razvoj i promjene tamo gdje je najvažnije – u lokalnoj zajednici. Jer čvrsto vjerujemo u bottom-up pristup i činjenicu da velike stvari započinju onim malima”, ističe predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić.

Udruge, dobitnice natječaja, sudjelovat će na edukaciji o fundraisingu, prvoj takvoj u Hrvatskoj. Cilj je kroz fundraising edukaciju pružiti im znanja i alate kako će svoju viziju i misiju predstaviti građanima i tvrtkama koji žele sudjelovati u društvenoj promjeni koju organizacija želi postići, a za koju joj je potrebna podrška kroz donacije u novcu, naravi i uslugama te ostale vrste podrške.

Objava KUD “Čiče” Novo Čiče odabrano kao jedno od najuspješnijih društava pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.