Prijava

Vaša prijava

Volonteri Kumičića prikupili gotovo 14 tisuća kuna za siromašnu djecu Tanzanije

[]

Krajem prošle godine pisali smo o akciji Volonterskog kluba ‘Kumičić volonteri’, koji je u suradnji s Udrugom RAFIKI pokrenuo akciju prikupljanja sredstava za kupnju krave koju će pokloniti školi De Paul u gradu Mbinga u Tanzaniji.

– Akcija prikupljanja sredstava Volonterskog kluba iz Kumičića je završila, drago nam je da vas možemo izvijestiti kako smo prikupili 13 960 kuna. Taj iznos će biti dovoljan za dvije krave i proširenje štalice- otkrili su Kumičić volonteri.

Krave će biti kupljene u Tanzaniji i poklon su učenicima škole De Paul u gradu Mbinga. Inače, cijena jedne krave koja bi dnevno davala dovoljno mlijeka za 180 učenika te škole je oko 5000 kuna. Svi učenici te škole boluju od HIV-a, a zdrava prehrana im je izrazito važna kako bi lijekovi djelovali.

Krave će kupit brat Leopold koji je voditelj škole, a izrazio je veliku zahvalnost i sreću zbog donacije jer krave su u Tanzaniji vrlo skupe, ali vrlo cijenjene i važne radi mlijeka koje je dostupno jedino na ovaj način. Riječ je o posebnoj vrsti krava koje su navikle na klimatske uvjete koji vladaju u Tanzaniji i daju do 15 litara mlijeka.

– O kravama će se brinuti brat Leopold i časne te zaduženi djelatnici škole, ali pomagat će i djeca koja su u Tanzaniji naučena raditi sve poslove već od vrtićke dobi o čemu su naši učenici imali priliku čuti kroz predavanja i prezentacije volonterki Udruge RAFIKI. Bilo je iznimno zadovoljstvo gledati koliko su se učenici, ali i djelatnici, roditelji, čak i bake i djedovi naše škole angažirali i svakodnevno informirali o tijeku akcije i saživjeli s njom. Učenici su čak inicirali i biranje imena za krave. Tako da će imena Štefica i Gorica odzvanjati i u Tanzaniji – kazali su iz OŠ Eugena Kumičića.

 

Objava Volonteri Kumičića prikupili gotovo 14 tisuća kuna za siromašnu djecu Tanzanije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.