Prijava

Vaša prijava

Dan mimoza s naglaskom na edukaciju, pravovremene preglede i cijepljenje protiv virusa HPV

[]

Rekordi koje proteklih dana u Hrvatskoj bilježimo po pitanju pandemije dodatno opterećuju već preopterećeni zdravstveni sustav, što zabrinjava zbog mogućeg nepravovremenog dijagnosticiranja malignih bolesti.

Jedna od bolesti koju upravo prevencijom i pravovremenim pregledima mi žene možemo gotovo u potpunosti spriječiti je rak grlića maternice koji u Hrvatskoj godišnje odnese oko 120 života. Od toga čak 37% posto čine žene mlađe od 60 godina. Hrvatska se tako po stopi preživljavanja od ove zloćudne bolesti nalazi na lošem 20. mjestu od ukuno 28. europskih zemalja.

Najnovija istraživanja pokazuju da bi odgode u dijagnozi i liječenju raka tijekom godine dana mogle povećati stopu smrtnosti do 20% te tako rezultirati s više od 6000 smrti koje se mogu izbjeći u svijetu.

Ove godine Hrvatska liga protiv raka organizira Dan mimoza s naglaskom na edukaciju, pravovremene preglede te iznimno važno cijepljenje protiv virusa HPV-a kojima možemo spriječiti i kontrolirati ovu opaku bolest.

Održat će webinar kojem se možete pridružiti i vi, evo kada:

Objava Dan mimoza s naglaskom na edukaciju, pravovremene preglede i cijepljenje protiv virusa HPV pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.