Prijava

Vaša prijava

Većina velikogoričkih škola do kraja idućeg tjedna ima nastavu online

[]

Jutros smo pisali kako Osnovna škola Nikole Hribara kreće na C model nastave ili online nastavu. Međutim, ovo je samo jedna od velikogoričkih škola koja se odlučila na ovu odluku. S obzirom na to da je epidemiološka situacija u osnovnim školama različita, još nisu sve škole donijele odluku o C modelu nastave te je različita odluka o razredima koji će ići online, a koji ne.

Općeniti razlog prelaska na online nastavu je sve veći broj zaraženih učenika i djelatnika škole, ali i sve veći broj zaraženih građana. Doznajemo tako da je sve veći broj čitavih razreda u izolaciji. Konkretno, kako saznajemo iz Osnovne škole Eugena Kvaternika, među višim razredima od 28 razreda je njih 12 u izolaciji. Doduše, oni preporuku Stožera još uvijek čekaju, no kako nam govori ravnateljica, vjerojatno će i oni prijeći na C model nastave.

Kod nekih škola je nastava već krenula po C modelu, dok će kod nekih to biti od sutra. Za sada se odluka odnosi na period do 28.01., a kasnije će se objaviti i daljnje informacije i postupanje.

Od 21.01. online nastavu imat će Osnovna škola Velika Mlaka i to za sve razrede, no ona se drugačije organizira za učenike 1. i 2. razreda. “Učenici 1. i 2. razreda neće imati nastavu u realnome vremenu, nego će učitelji razredne i predmetne nastave slati materijale roditeljima, dok će učenici od 3. do 8. razreda imati nastavu u realnome vremenu.”, navodi ravnateljica škole.

Osnovna škola Eugena Kumičića također od sutra, 21.01. prelazi na online nastavu sukladno preporukama. Osnovna škola Novo Čiče ide na nastavu na daljinu u razdoblju od 20. do 28. siječnja.

Na online nastavu je prešla i Zrakoplovno-tehnička škola Rudolfa Perešina zbog pogoršane epidemiološke situacije. Kod njih će se nastava će se odvijati putem MS Teams razrednih kanala.

Objava Većina velikogoričkih škola do kraja idućeg tjedna ima nastavu online pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.