Prijava

Vaša prijava

Donacijom dječjih knjiga pomozite opremiti odjel pedijatrije u Domu zdravlja

[]

Dječji odjel Knjižnice Velika Gorica obilježit će Međunarodni dan darivanja knjigom i time pomoći opremiti odjel pedijatrije Doma zdravlja dječjim knjigama i slikovnicama. Iz tog razloga pozivaju da slikovnice i knjige koje vaša djeca više ne koriste donesete na Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica do 14. veljače. Prikupljene dječje knjige i slikovnice bit će darovane odjelu pedijatrije Doma zdravlja Velika Gorica.

Međunarodni dan darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače je volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece. Ovime se želi potaknuti ih da više čitaju.

Manje je poznato da u Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju. Siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala. Zato, darujte knjigu i usrećite dijete!

Objava Donacijom dječjih knjiga pomozite opremiti odjel pedijatrije u Domu zdravlja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.