Prijava

Vaša prijava

Nakon žalbi, ponovno odabrani isti izvođači za završetak autoceste do Siska

[]

Hrvatske autoceste (HAC) objavile su da su odabrale zajednicu ponuditelja koju čine Colas Hrvatska i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak. Riječ je o ponudi vrijednoj 281,34 milijuna kuna bez PDV-a koja je ekonomski najpovoljnija.

Podsjećamo, u veljači je Vlada usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje navedene autoceste, odnosno, dionice Lekenik-Sisak koja je duga 10,9 kilometara. Završetak ove dionice dio je projekta dugoročne revitalizacije područja Sisačko-moslavačke županije.

Nakon Zaključka je u ožujku raspisano javno nadmetanje na koje je pristiglo devet ponuda. Tada su odabrani Colas Hrvatska i Geotehnika s cijenom 281,33 milijuna kuna bez PDV-a. Na to je žalbu uložio Strabag i dao veću ponudu. Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabava je odluku o izboru Colas Hrvatska i Geotehnika poništila u prosincu te je HAC trebao platiti 100 tisuća kuna Strabagu za troškove.

S obzirom na to da se radilo o poništenju odluke o odabiru, ne i samo nadmetanje, ponovno su se evaluirale ponude. Sada je odabrano, kako smo naveli na početku teksta, da ipak radove izvode Colas Hrvatska i Geotehnika.

Nakon uvođenja izvođača u posao, rok za izvođenje radova na dionici Leskovac-čvor Sisak je 24 mjeseca.

Objava Nakon žalbi, ponovno odabrani isti izvođači za završetak autoceste do Siska pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.