Prijava

Vaša prijava

Ponovno zamrznuta cijena goriva. Evo koja je maksimalna cijena po litri

[]

Premijer Andrej Plenković potvrdio je kako će ponovno doći do zamrzavanja cijene gorica. Podsjećamo, došlo do značajnog poskupljenja svih vrsta goriva u prethodnih mjesec dana što je izazvalo nezadovoljstvo cjelokupnog stanovništva. Posebno žaljenje bilo je na cijene plina koje su vrtoglavo otišle u nebo.

Sada se limitira cijena goriva i tako da eurosuper može maksimalno koštati 11,37 po litri, a dizel 11,29. Ovaj put bit će limitirana i cijena plavog dizela na 6,5 kuna. Kao razlog visoke cijene goriva navodi tržište te navodi da su trošarine u okviru onih u EU.

Pitan je i o cijeni plina te navodi da je Zagrebačka plinara znala da će biti poskupljenja plina kad se u ljeto donosila odluka o cijenama. “U Hrvatskoj se događa da imamo zamrznutu cijenu do 1. 4., to sprečava udar na građane”, rekao je premijer dodajući da su ovo izvanredne okolnosti. Navodi i kako će se donijeti cijeli paket koji će ublažiti situaciju.

Objava Ponovno zamrznuta cijena goriva. Evo koja je maksimalna cijena po litri pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Državno Natjecanje iz geografije