Prijava

Vaša prijava

Četiri medalje za Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica

[]

Dvoransko atletsko Prvenstvo Hrvatske za kadete/kinje i mlađe kadete/kinje odvijalo se u dva dana proteklog vikenda, a kroz oba službena programa u ponudi je bio i miting za seniore u organizaciji Atletskog kluba Agram i Atletskog kluba Zagreb.

Na ovom natjecanju Atletska škola Maraton kluba nastupila je podjednako s po osam natjecatelja u više disciplina.

Prvog dana natjecanja (subota) ukupno je nastupilo 36 atletskih klubova i 272 natjecatelja iz Hrvatske. Što se tiče goričkih predstavnika, svakako treba istaknuti odličan nastup Tene Petračić na kadetskom PH koja je u beskompromisnom nastupu u disciplini 600 m i u izravnom duelu s Elenom Ban iz AK Kvarener Rijeka zauzela odlično 2. mjesto s osobnim rekordom od 1:38,26 min. U istoj disciplini njena sestra Tara Petračić s vremenom 1:46,12 min. zauzela je četrnaestu poziciju.

Na seniorskom miting natjecanju tog istog dana Nina Vuković dominirala je u disciplini 400 m koja s vremenom 56,25 s., uvjerljivo prva prolazi kroz cilj, ali i fenomenalno treće mjesto s ciljnim rezultatom od 58,36 s., za četiri godine mlađu Tenu Martinec. Ekipu u Klubu posebno je obradovao nastup i povratak Eme Vuković koja je 400 m istrčala za 59,97 s., što samo pokazuje o kakvom se talentu i borcu radi, znajući da je ovaj njen hvale vrijedan rezultat nastao nakon jedne neugodne sportske ozlijede i dugog oporavka. U disciplini od 400 m nastupila je još i Lucija Sever te ostvarila vrijeme 1:02,56 min i plasman na dvanaestu poziciju. Prvi dan natjecanja zaključili su Livia Debelić na 200 m gdje s vremenom od 27,85 s zauzima trinaesto mjesto, dok je u disciplini 400 m za seniore na mitingu nastupio Viktor Benedetti napravio rezultat od 56.46 s i plasirao se na devetu mjesto ukupnog poretka.

Drugog dana natjecanja (nedjelja), uz još jedan seniorski miting, na programu je bilo Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje. Nastupilo je ukupno 403 atletičara iz 36 klubova Hrvatske. Atletska škola Maraton kluba Velika Gorica otvara nastup s Anjom Petračić na seniorskom mitingu u disciplini 800 m gdje ostvaruje rezultat 2:41.75 min., zauzimajući tako šesnaesto mjesto ukupnog poretka. Nakon toga slijedi odličan niz rezultata u disciplini na 200 m, gdje premoćno prvo mjesto pripada Nini Vuković, a svoje trke s fantastičnim rezultatima imale su: četveroplasirana Tena Martinec (25,99 s.), sedmoplasirana Ema Vuković (27,08 s.) i dvanaestoplasirana Lucija Sever (28,34 s.), ako ostvarene natjecateljske rezultate potkrijepimo činjenicom da su cure tek juniorke.

Viktor Benedetti u istoj disciplini 200 m za seniore ima ulazno vrijeme u cilj od 25,33 s., što mu je bilo dovoljno za dvanaesto mjesto muške konkurencije. Naposlijetku, vikend natjecanja Atletske škole zaokružili su mlađi kadeti Niko Kelava na 200 m i Jerko Cvetković u trci na 800 m. Niki je rezultat od 31,87s., bio dovoljan za plasman na devetnaesto mjesto, dok je Jerko u konačnici s vremenom 2:30,38 min., zauzeo visoku petu poziciju ukupnog poretka njegove discipline.

Objava Četiri medalje za Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.