Prijava

Vaša prijava

FOTO U tijeku rušenje dotrajalih čempresa na glavnom gradskom groblju

[]

VG Komunalac d.o.o. po nalogu i u suradnji s nadležnim Odjelom za komunalne djelatnosti i promet u Gradu Velikoj Gorici, djeluje u smislu zamjene starog i dotrajalog nasada te sadnje novog nasada na pozicijama gdje su već ranije zbog dotrajalosti ili propadanja uklonjeni, a sve po Planu revitalizacije groblja.

– Na glavnom gradskom groblju u tijeku je rušenje starih, dotrajalih čempresa. U prvoj fazi uređenja započeli smo s rušenjem i odvozom dotrajalih čempresa (posađeni 1973. godine) u dužini 150 metara. Na istoj poziciji posadit će se tise, čime će gradsko groblje dobiti novi zeleni zid usmjeren prema grobnim poljima – otkrili su iz VG Komunalca.

Hortikulturalno uređenje groblja kroz godine

Prva uređenja i sadnje nasada na starom djelu groblja bila su početkom 20 st. nakon otvaranja groblja Velika Gorica, a drugo uređenje kao i sadnja nasada, na starom djelu groblja Velika Gorica bila je 70-ih godina prošlog stoljeća.

Od 1983. nakon proširenja gradskog groblja Velika Gorica do 1990. godine izvršena je sadnja i hortikulturalno uređenje prema Glavnom projektu proširenja groblja Velika Gorica.

Objava FOTO U tijeku rušenje dotrajalih čempresa na glavnom gradskom groblju pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.