Prijava

Vaša prijava

Krenuo je novi sustav gospodarenja otpadom na cijelom području grada

[]

Mnogim građanima u poštanske sandučiće ovih dana pristižu obavijesti kako se početkom ovog mjeseca kreće s novim sustavom gospodarenja otpadom na cijelom području grada, a bazira se na razvrstavanju otpada na ‘kućnom pragu’.

Kako bi osigurali jednaku uslugu svojim korisnicima, iz VG Čistoće dostavili su, uz posude za odvojeno prikupljanje otpada i vrećice – plave za papir i karton, te žute za plastičnu i metalnu ambalažu. Evo i zašto…

– Dostavili smo po 12 vrećica za papir i 12 za plastiku što je dostatno za idućih 12 mjeseci. Prilikom svakog odvoza pojedinih frakcija otpada (papir i plastika) pored svoje posude moći ćete predati po jednu vrećicu za svaku pojedinu frakciju, jednu za papir i jednu za plastiku po odvozu – navode iz VG Čistoće.

Podsjećamo kako je ovim rasporedom, o kojem smo prethodno izvještavali OVDJE, definiran odvoz navedenog otpada u vremenskom razmaku od svaka četiri tjedna.

 

Objava Krenuo je novi sustav gospodarenja otpadom na cijelom području grada pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.