Prijava

Vaša prijava

Traži se najuzornija hrvatska seoska žena, evo koje uvjete treba ispunjavati

[]

Otvorene su prijave kandidatkinja na 22. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene. Projektom se želi skrenuti pažnja na veliki društveni doprinos seoskih žena i njihovih uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja. Ovogodišnji izbor održati će se 15. listopada u Međimurskoj županiji.

Najuzornija hrvatska seoska žena treba imati između 25 i 65 godina, biti hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Ujedno treba biti poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te treba pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a da do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Foto: Arhiva

Podsjećamo, na prošlogodišnjem izboru za najuzorniju hrvatsku ženu u Pitomači je titulu najuzornije ponijela Mateja Vranović iz Međimurske županije.

Inače, diljem svijeta 15. listopada obilježava se kao Svjetski dan seoske žene. Od 2000. godine taj značajan datum obilježava se i u Republici Hrvatskoj. Podsjetimo, projekt je pokrenula Zagrebačka županija, a začetnik ideje Izbora ”Najuzornije hrvatske seoske žene” je mr. sc. Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Ovim projektom želi se skrenuti pozornost čitavom društvu koliko seoske žene zapravo doprinose i kolika je njihova uloga u održavanju i oživljavanju ruralnih područja.

Prijave se zaprimaju do 15. svibnja 2022. godine.

Više informacija o uvjetima i prijavi možete pronaći OVDJE.

Objava Traži se najuzornija hrvatska seoska žena, evo koje uvjete treba ispunjavati pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.