Prijava

Vaša prijava

Buknuo požar livade/šikare u Donjem Hruševcu. Policija upozorava: Ne palite korov bez nadzora!

[]

U posljednjih tjedan dana evidentirano je desetak požara na otvorenom području zbog kojih su na teren trebali izlaziti vatrogasci JVP-a ili dobrovoljnih vatrogasnih društava mjesta.

Unatoč brojnim upozorenjima vatrogasaca i policije, jučer poslijepodne izbio je još jedan požar livade/šikare, ovaj puta u Donjem Hruševcu, a koji je buknuo upravo radi paljenja bez nadzora.

Nakon dojave u 17.17 sati od strane ŽVOC-a izašli smo s osam vatrogasaca na intervenciju požara livade u mjestu Donji Hruševec. Kod dolaska na intervenciju utvrdili smo da se radi o požaru livade/šikare. Pristupili smo gašenju iste sa vitlima za brzu navalu i naprtnjačama. Na intervenciji su bili prisutni i djelatnici PP Velika Gorica – otkrivaju iz DVD-a Kravarsko.

Policija: Problem nastaje kad se korov pali bez nadzora, a kazne za to su velike!

Kako navode iz policije, samo paljenje korova je uobičajena radnja, no problem nastaje kada se korov pali bez nadzora.

“Pozivamo građane da ukoliko vrše spaljivanje korova na otvorenom prostoru da budu prisutni tijekom tih radnji te da osiguraju sve da spriječe širenje tog požara mimo granica njihove parcele.”, govore iz policije.

Svaka fizička i pravna osoba odgovorna je za provođenje mjera zaštite od požara, izazivanje požara kao i posljedica koje iz tog nastaju. Ukoliko postoji zakonska odgovornost, protiv takvih osoba podnosit će se optužni prijedlozi. U Zakonu se također navodi da će se za nepoštivanje navedenog fizička osoba kazniti s novčanom kaznom od 2.000 do 15.000 kuna.

Iz policije navode kako se lako može saznati i očitati tko je vlasnik parcele na kojoj se dogodio nekontrolirani požar.

Objava Buknuo požar livade/šikare u Donjem Hruševcu. Policija upozorava: Ne palite korov bez nadzora! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.