Prijava

Vaša prijava

Bikovi vodili pa ostali bez snage: U samo deset minuta Cibona je otišla na dvadesetak poena razlike

[]

Bikovi su se danas pokazali kao darežljivi domaćini. Prvo su u blagdanskom duhu darivali svu djecu prigodnim uskrsnim darovima, a zatim su Ciboni prepustili bodove.
Utakmica je počela minutom šutnje za preminulog doajena hrvatske košarke Petra Skansija, a zatim je Gorica koševima Uljarevića i Cinca povela 7:0. Tada se razigrao Branković kojeg Bikovi nisu mogli zaustaviti i u 8. minuti Cibona je povela 12:13.

Uslijedila je izjednačena utakmica i desetak promjena u vodstvu. Gorica je u par navrata dolazila do pet poena prednosti, ali bi Nakić tricama sprječavao da se domaćini značajnije odvoje. U 24. minuti poslije floatera Kapuste na semaforu je još bilo 46:41.

„Potvrdilo se ono što sam govorio prije utakmice o njihovom atleticizmu i fizičkoj spremi. Oni su mlada ekipa čiji igrači stižu svaki minus. Mi smo bili u plusu do pred kraj treće četvrtine, ali ti mladi momci i širok roster su presudili. U svakom slučaju zaslužena pobjeda Cibone.”, kazao je Mladen Starčević, trener Gorice.

Međutim, Gorica energetski više nije mogla držati tempo koji je krajem treće četvrtine nametnula ekipa Gašpera Okorna. Serijom 29:5 u samo deset minuta Cibona je otišla na dvadesetak poena razlike (54:75) i pobjednik je bio odlučen. Do kraja utakmice Goričani su kozmetički popravili rezultat na konačnih 70:85, ali bodovi odlaze pod Toranj.

Cibona je imala šestoricu dvoznamenkastih stijelaca, Toni Nakić je postigao 18 poena, Danko Branković i Roko Prkačin po 12, Amar Gegić i Lovro Gnjidić 11, a Mateo Drežnjak je uz 10 poena upisao i 10 asistencija. Kod Gorice su prednjačili Karlo Uljarević sa 16 poena, Mate Kalajžić s 15 koševa i Dino Cinac koji se zaustavio na 12 poena.

„Prije svega čestitke Ciboni na pobjedi. Mi smo se držali jako dobro prve tri četvrtine. Međutim, na kraju je prevagnula njihova razina više koju posjeduju jer pak oni igraju i ABA ligu. Sretno Ciboni u nastavku prvenstva.”, Stipe Sokol, igrač KK Gorice.

„Znali smo da će biti teška utakmica, svaka je takva ovdje u Velikoj Gorici. Ušli smo malo lošije u prvo poluvrijeme iako bolje nego u protekle tri utakmice. Ispoštovali smo dogovore iz svlačionice, prelomili smo utakmicu u jednom trenutku i na kraju zasluženo pobijedili.”, Toni Nakić, igrač Cibone.

„Čestitam igračima na pobjedi, mene je bilo strah ove utakmice jer sutra putujemo u Beograd i imamo četiri utakmice u tjedan dana. U drugom poluvremenu smo ušli u pravi ritam, Toni Nakić je zabio par trica i tu smo se oslobodili i zatim poveli. Zadovoljan sam onim što sam vidio u 2. poluvremenu. Gorici ovim putem želim sve najbolje u nastavku sezone”., Gašper Okorn, trener Cibone.

Objava Bikovi vodili pa ostali bez snage: U samo deset minuta Cibona je otišla na dvadesetak poena razlike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.