Prijava

Vaša prijava

FOTO U organizaciji KUD-a Mičevec održan koncert dječjih tamburaških sastava i orkestara

[]

Jučer je u Dvorani Galženica održan koncert dječjih tamburaških sastava i orkestara kulturno-umjetničkih društava grada Velike Gorice u organizaciji KUD-a Mičevec. Nastupilo je deset folklornih društava sa svojim dječjim sekcijama.

Svako društvo predstavilo se sa programom po njihovom izboru u trajanju 5-10 minuta. Ovo je prvi takav koncert na velikogoričkom području, a primarni cilj je istaknuti tamburaše koji na nastupima najčešće budu u pozadini.

– Uglavnom su nastupile tamburaške sekcije iz razloga što su upravo te sekcije podloga plesačima. Baš zato smo ih željeli staviti u prvi plan, budući da su svirači koji su na nastupima folkloraša uglavnom u pozadini, ali i da razmjene znanja i dojmove, te da se međusobno motiviraju. Kako dugo nije bilo nastupa, djeca su pitala kad ćemo nešto organizirati, pa smo na ovaj način ponovo krenuli s probama i nastupima – otkriva Vladimir Štarkelj, voditelj KUD-a Mičevec.

Galerija fotografija

 

Objava FOTO U organizaciji KUD-a Mičevec održan koncert dječjih tamburaških sastava i orkestara pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.