Prijava

Vaša prijava

Izviđači će za Dan planeta zemlje čistiti divlji deponij kod Vukovinskog jezera

[]

Dan Svetog Jurja ujedno je i Dan planeta Zemlje koji će se, osim tradicionalnog paljenja krijesova obilježiti i posebnim aktivnostima Turopoljske udruge skauta.

“Ekološku komponentu svog izviđačkog djelovanja iskazat ćemo uključivanjem u Rezoluciju Zemlja, koju je inicirao Večernji list, a u suradnji s Gradom Velika Gorica i Savezom izviđača Hrvatske, u našem će gradu rezultirati velikom akcijom čišćenja divljih deponija.”, objašnjavaju iz udruge.

Izviđači iz Zagreba i Velike Gorice te djelatnici više društveno odgovornih tvrtki će u subotu, 24 travnja, čistiti područje uz cestu pored Vukovinskog jezera. Akcija će trajati od 10 do 13 sati. Više informacija o točnoj lokaciji i satnici možete pronaći OVDJE. U slučaju jake kiše aktivnost se prekida.

Uz to će na Jurjevo izviđači raditi jurjevski krijes u Parku dr. Franje Tuđmana u 20 sati. Uz to će se prije paljenja održati kulturno umjetnički program pored krijesa.

 

Objava Izviđači će za Dan planeta zemlje čistiti divlji deponij kod Vukovinskog jezera pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.