Prijava

Vaša prijava

Volite pisati? Prijavite rad na natječaj za književnu nagradu “Albatros”

[]

Pučko otvoreno učilište objavilo je otvorenje natječaj za književnu nagradu “Albatros” koja je utemeljena s ciljem afirmacije novih djela i novih imena u hrvatskoj književnosti. Najbolji rukopis bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 5.000 kuna, diplomomo i tiskanjem nagrađene knjige.

U obzir za nagradu dolaze ovi rukopisi:

  • roman, poezija, zbirka kratkih priča
  • dramska djela
  • djela dječje književnosti: zbirka priča, zbirka pjesama, slikovnica
  • djela zavičajne tematike s područja Grada Velike Gorice ili Zagrebačke županije: roman, zbirka kratkih priča, zbirka pjesama

Pravo sudjelovanja imaju građani Republike Hrvatske i dijaspore koji pišu na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima. Natječaj je namijenjen neafirmiranim piscima koji nisu članovi strukovnih književnih udruga (Društva hrvatskih književnika i slično) i koji nisu dobitnici književnih nagrada.

Rukopis ne smije biti objavljen, treba imati najmanje 50, a najviše 150 kartica (za prozna djela) i dostavlja se u tri isprintana primjerka. Tekst se može priložiti u Wordu, na CD-u ili USB stiku. Uz rukopis treba dostaviti životopis s podacima o autoru (adresa – prebivalište, telefon/mobitel, e-mail).

O dodjeli Nagrade odlučuje prosudbeni odbor koji imenuje organizator. Rukopis se autorima neće vraćati. Rok za predaju rukopisa je 15. lipnja ove godine. Rezultati Natječaja bit će objavljeni do 1. listopada, a nagrađena knjiga će iz tiska izaći u prosincu ove godine.

Više o natječaju možete pronaći OVDJE.

Objava Volite pisati? Prijavite rad na natječaj za književnu nagradu “Albatros” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.