Prijava

Vaša prijava

ORLE: Počeo je pivski festival BeerĐir, čeka nas još dva dana puna sadržaja

[]

Putujući beerfest BeerĐIR jučer je po prvi puta stigao u općinu Orle. Kod zgrade općine ovih dana stajat će pravi mali festival koji je jučer posjetili mještani općine Orle, ali i Velikogoričani. Jučer su imali prilike isprobati nekoliko različitih craft piva i ukusna jela te uživati u koncertu Roberta Vnuka s Marijom Gašparić i Dinkom Stipaničevim. 

Festival s bogatim sadržajem traje sve do nedjelje, 1. svibnja. Marko Nežić, suorganizator festivala, govori nam kako su se za Orle odlučili jer BeerĐir žele prvenstveno predstaviti u manjim i okolnim mjestima te dovesti festivale i na ovakve lokacije. Iznenađujuće je i nama bilo dobiti pivo i hranu po iznimno pristupačnim cijenama. Čaša craft piva je po cijeni od 13 kuna, a  ćevapi uz lepinju su od 29 do 39 kuna. U usporedbi sa sličnim festivalima na kojima su pića barem 30 kuna, a hrana više od 50, ovo nas je baš ugodno iznenadilo. Uz niske cijene dodatan plus bila je odlična atmosfera i simpatične djevojke iz Udruge mladih Orle koje su im pružale pomoć u provedbi festivala.

Piva je stil života i postoji puno poklonika dobre pive kojima želimo dovesti ovakve evente. Prvi ovakav event bio je u Hrvatskom Leskovcu gdje smo primijetili da je ovo dobra priča i da možemo od toga napraviti super festival.”, govori mi Nežić.

Osim ponude craft piva, hrane i super glazbe, BeerĐir nudi ponešto za svakoga. Tu će biti pub kviz, beer pong, treasure hunt, airsoft duel, bacanje sjekira, pa čak i izbor za Mistera BeerĐira.Izbor traje sva tri dana i u nedjelju ćemo birati tko je najbolji. Svatko će dobiti neku nagradu pa će tu osim piva biti nagrade naših sponzora.”, objašnjava Nežić.

Festival je u petak privukao i mlađe posjetitelje koji su stigli uživati s konjima Konjičkog kluba Miklin iz Bukevja. Na festivalu svoje mjesto imaju i lokalni OPG-ovi koji se predstavljaju s domaćim proizvodima. U nadolazećim danima možete sudjelovati u brojnim aktivnostima poput radionice kuhanja piva koja će se održati u nedjelju.

Od koncerata nas još čekaju u subotu Yellow Submarine, a za završetak ovog pivskog festivala kao šećer na kraju dolaze Bacon & Blues corporation.

Objava ORLE: Počeo je pivski festival BeerĐir, čeka nas još dva dana puna sadržaja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.