Prijava

Vaša prijava

DJEČJE IGRE U BUŠEVCU “Oni su budućnost kulture i tradicije”

[]

Nakon pandemijske pauze vratile su se Dječje igre u Buševec. Susreti dječjih folklornih skupina koji su ujedno i Međunarodni dječji folklorni festival u organizaciji OSS-a Buševec i KUD-a Pušća u prepunom su društvenom domu okupili nekoliko stotina malih folkloraša i njihovih roditelja. Klinci i klinceze pokazali su što i kako vrijedno rade, a neki od njih su, vjerujemo, danas napravili i svoje prve korake na pozornici.

„Oni su budućnost očuvanja hrvatske kulture i tradicije. Samo tako nastavite jer s malo volje i ulaganja djeca mogu proputovati cijeli svijet. Trudite se da ostanu ovakvi i da nikad ne izgube volju u ovome što rade“, poručio je domaćin, predsjednik Ogranka iz Buševca, Nenad Rožić.

A na pozornici su se redali i mali i veliki, sve u igri, prikazu starih običaja, kako su se nekad djeca igrala; igraj kolo, mrtvaca, lovice, dječaci su ponekad imali svoje, djevojčice svoje igre, no uvijek su završili zajedno i često – uz poljubac.

Uz domaćine iz Buševca nastupili su i KUD „Graničar“ iz Čazme, KUD „Sv. Juraj“ iz Draganića, KUD „Stari Grad“ iz Lukavca i KUD „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba, kao i gosti iz BIH HKD „Napredak“ te iz Makedonije KUD „Vera Jocik“

Objava DJEČJE IGRE U BUŠEVCU “Oni su budućnost kulture i tradicije” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.