Prijava

Vaša prijava

Turopolje obilježilo svoj dan! Uz grah, vatrogasce, dječje igre….

[]

Nakon dvije godine pandemijske pauze centar Turopolja opet je oživio. I to na Dan mjesta, blagdan zaštitnika, sv. Josipa Radnika, ujedno i Praznik rada. Nekima je praznik, a neki su ga ipak proveli radno. Puno je posla i organizacije, za ovaj svečani dan okupile su se sve mjesne udruge; nogometaši, vatrogasci, umirovljenici, društvo žena, ribolovci i belot klub! Pod kapom mjesnog odbora organizirali su i ponudili niz sadržaja.

Novoosnovano društvo žena „Tur“ organiziralo je stare dječje igre u kojima su se zabavljali klinci, a zaigrale su i mame.

Vatrogasci su održali 8. Kup sv. Josipa Radnika na kojem je snage odmjerilo gotovo 350 djece i mladeži. U vježbi s brentačama i na poligonu. U kategoriji mladeži od 12 do 16 godina u muškoj ekipi najbolje je bilo DVD Ježevo, a slijede DVD Kurilovec i DVD Mraclin 1. Kod žena u istoj kategoriji najbolje su bile članice DVD-a Ostrna 1, iza njih su DVD Ostrna 2, a na trećem mjestu DVD Sunja- Greda.

 

U kategoriji podmlatka, od 6 do 12 godina najbolji rezultat muške ekipe ponijeli su DVD Velika Buna 1, zatim DVD Turopolje 1, dok je treće mjesto pripalo muškoj ekipi DVD-a Ribnica. Kod cura najbolje su bile vatrogaskinje DVD-a Dugo Selo, zatim DVD Staro Čiče i DVD Buševec. Inače, prva mjesta u svim kategorijama ponijela su i prijelazni pehar.

„Prijavile su se 32 ekipe, ali na kraju su nam stigle još tri četiri ekipe više.Jako smo zadovoljni, svi su dobili volju za druženjem i raznim aktivnostima, posebice klinci vatrogasci, što nas veseli“, rekao je zamjenik zapovjednika Hrvoje Mihalić.

Pripremili su Turopoljci i fini domaći grah, za koji je bio zadužen nogometni klub, a popodne je još sjednica Vijeća mjesnog odbora i sveta misa.

„Park hrvatskih branitelja ponovo je oživio, okupili smo se svi i oko novoobnovljenog vatrogasnog doma. To je naš centar mjesta i sretni smo da možemo ovdje okupiti ljude i ponuditi razne sadržaje“, ističe predsjednik Vijeća mjesnog odbora, Zoran Smrekar.
Program se nastavlja u 18 sati besplatnim cirkusom za djecu.

Objava Turopolje obilježilo svoj dan! Uz grah, vatrogasce, dječje igre…. pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.