Prijava

Vaša prijava

Iva Jerković nova je teniska zvijezda koja se smjestila među najbolje mlade tenisače svijeta

[]

Već ste možda čuli za Ivu Jerković, svestranu djevojčicu koja niže uspjehe kako u sportu, tako i u školi i u glazbenoj školi. Iva Jerković, rođena 2010. godine, polaznica je 6.a razreda OŠ Velika Mlaka i 5. razreda Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici. Unatoč mnogobrojnim obavezama u dvije škole i ljubavi prema klaviru i glazbi, Iva strastveno trenira tenis od svoje šeste godine u zagrebačkom Teniskom klubu Zagi.

Iva rastura na teniskim terenima i sasvim je već jasno da Velika Gorica ima malu tenisku zvijezdu. Pažnju medija Iva je privukla pobjedom u „Kinder Joy of moving Tennis Trophy“ održanom krajem 2021. godine u Zagrebu, nakon kojeg je se družila s najboljim mladim tenisačima svijeta na međunarodnom Mastersu u Sportskom centru „Rafa Nadal“ u Manacoru na Mallorci. Tu je Iva briljirala izborivši 3. mjesto u paru sa Sofijom s Malte.

Ove godine Iva je odigrala već 22 meča. Jedan od važnijih odigrala je na Memorijalu „Vlade Živkovića“ na kojem je u parovima i pojedinačno osvojila 2. mjesto. Memorijal je održan 30. travnja na terenima Teniskog kluba Ponikve, a nastupilo je 16 djevojčica do 12 godina iz cijele Hrvatske.

Osim tenisa, Iva se sa školskom ekipom natjecala u odbojci, košarci i atletici i svaki put su se vratili s medaljom. Priprema se za državno prvenstvo Hrvatske u Čakovcu gdje će igrati s najboljim tenisačicama do 12 godina.

Objava Iva Jerković nova je teniska zvijezda koja se smjestila među najbolje mlade tenisače svijeta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.