Prijava

Vaša prijava

FOTO Vatrogasci DVD-a Kosnica proslavili svog zaštitnika sv. Florijana

[]

Jučer je bilo svečano u DVD-u Kosnica, slavili su svog zaštitnika Svetog Florijana te održali Dane otvorenih vrata. Svečanost su započeli Svetom misom u Župnoj crkvi Šćitarjevo koju je predvodio župnik Stjepan Tenšek.

Nakon Svete mise svečanost su nastavili u prostorijama DVD-a Kosnica gdje su vatrogasci pokazali svoja vozila i opremu na zavidnoj razini.

Sve više sumještana pristupa u naše redove. Veseli me što je to pretežito mlađa, čime osiguravamo budućnost ovog društva. Nabavili smo i novu opremu za naše vatrogasce, vozila, odjeću, obuću i sve što je potrebno za rad društva, no na tome ne namjeravamo stati – rekao je Željko Horvat, predsjednik DVD-a Kosnica.

Nakon prezentacije nove opreme, održana je promocija Ljetopisa Grada Velike Gorice kojeg je predstavio urednik Stipo Bilić i autor Filip Margić, koji se u svom tekstu osvrnuo na proteklih sedamdeset godina rada ovog društva.

Druženje je nastavljeno uz dobru hranu i piće koju su za ovu prigodu pripremili članice i članovi DVD-a Kosnica.

Galerija fotografija

Objava FOTO Vatrogasci DVD-a Kosnica proslavili svog zaštitnika sv. Florijana pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.