Prijava

Vaša prijava

POKLON GRADA „Uzbuna u Plastičnom carstvu“ za mališane iz Dubranca

[]

Otkako su prije više od godinu dana uselili u zamjenske prostore škole u DVD-u Bukovčak, a nakon što im je matična Škola stradala u potresu, učenici Područne škole Dubranec vesle se svakoj aktivnosti. Danas su ih razveselili velikogorički glumci i glumice, predstavom „Uzbuna u Plastičnom carstvu“ koja govori o štetnosti plastike, reciklaži i ponovnoj uporabi te kako malim djelima možemo puno učiniti za našu Planetu. Školarci iz Dubranca ekološki su osviješteni, znaju u koju kantu ide koja vrsta otpada, a predstavom su, kažu, ponovili gradivo i nešto novo naučili.

„Jako su bili uzbuđeni, uopće nisu donijeli druge knjige na nastavu kad su čuli da će danas biti predstava“, otkrile su nam učiteljice Irena i Maja. Predstavu su uz 30-ak mališana iz sva četiri razreda pogledale i učiteljice Martina i Anita, župnik Marko, a na igralištu iza vatrogasnog doma okupilo se i susjedstvo.

„Odlično smo se zabavili! Volimo doći u naše područne škole, djeca nas uvijek s nestrpljenjem očekuju i posebno nam se vesele. Ovdje su nam tako glasno pljeskali da smo dva puta izlazili na naklon“, govori nam glumica Ana Katulić.

„Uzbuna u Plastičnom carstvu“ , prema tekstu Marije Antić i u režiji Mirela Huskića postavljena je 2019. u sklopu EU projekta „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“. Posljednje dvije godine igrala je za sve osnovne škole na području Grada te gostovala u područnim školama i na manifestacijama u Buševcu, Mraclinu, Mičevcu, Lukavcu, Novom Čiču, Gradićima i Vukovini.

Ako još niste, novu priliku da pogledate zgode i nezgode Malog, Bicikle, Kosjenke i Plastika Fantastika imate na eko kutku VG Festa, u Parku dr. Franje Tuđmana, u subotu, 4.lipnja.

Objava POKLON GRADA „Uzbuna u Plastičnom carstvu“ za mališane iz Dubranca pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.