Prijava

Vaša prijava

Na goričkim prometnicama u odnosu na 2021. godinu zabilježeno povećanje broja prometnih nesreća

[]

Na području policijske postaje Velika Gorica u vremenskom periodu od 01.01.2022. do 07.05.2022. godine, a u usporedbi s istim vremenskim periodom za prošlu godinu, došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu sa smrtno stradalim osobama u prometnim nesrećama. Utvrđeno je i povećanje ukupnog broja prometnih nesreća i smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama.

Uzevši u obzir kobnu nesreću u Ogulincu, o kojoj smo prethodno izvještavali, zabilježeno je do povećanje broja prometnih nesreća unatrag sa smrtnom posljedicom.

Foto: Ilustracija

Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama se povećao u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 100%, čime se i broj smrtno stradalih osoba povećao u odnosu na prošlu godinu za 300% (2022-4, 2021-1). U dvije prometne nesreće 2022. godine smrtno su stradala dva vozača i dva putnika u osobnom automobilu.

Što se tiče ukupnog broja prometnih nesreća, utvrđeno je manje povećanje za 8,27 % u odnosu na isti period 2021. godine. No, zabilježeno je manje povećanje ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama –  za 3,45 %. U 2022 godini sa teškim tjelesnim ozljedama je bilo osam osoba, dok je godinu prije u ostom intervalu bilo 15 osoba, što označava pad za 46,67 %.

Ovim putem želimo skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja vozilima –  ističu iz policije.

Iz PP Velika Gorica napominju kako su u subotu, 7. svibnja godine oko 16,50 sati u mjestu Ogulinec, Zagrebačka ulica kod kbr.1 stradale tri osobe koje nisu bile vezane.

Foto: Čitatelj

Došlo je do slijetanja osobnog vozila s kolnika pri čemu su smrtno stradale tri muške osobe (dijete putnik rođeno 2016.g., drugi putnik rođen 1994.g. i vozač rođen 2003.g.), a sve osobe nisu koristile sigurnosni pojas odnosno dijete sigurnosnu sjedalicu – otkrivaju.

Shodno tome, iz goričke policije najavljuju kako će provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika.

Molimo građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa. Protiv svih koji se ne ponašaju sukladno zakonskim propisima, poduzimat će propisane represivne mjere – poručili su iz policije.

 

Objava Na goričkim prometnicama u odnosu na 2021. godinu zabilježeno povećanje broja prometnih nesreća pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.