Prijava

Vaša prijava

FOTO Debata zaintrigirala darovitu djecu „Munjeviti Lojtrići“

[]

Debata kao oblik tolerantne rasprave razvija komunikacijske, govorno-jezične i socijalne vještine te kritičko mišljenje, kao i motivaciju za učenjem i postignućem.

Djeca u igraonici za potencijalno darovitu djecu „Munjeviti Lojtrići“ imala su jedinstvenu priliku sudjelovati u debati na temu „Vrtićke proslave rođendana – voće ili slatkiši“. Pozivu vrtića rado se odazvala Katarina Drvodelić, voditeljica Debatnog kluba Grada Velike Gorice.

Katarina je djeci prije početka debate objasnila osnovna pravila debatiranja: dok jedan priča drugi slušaju, izmjenjuju se argumenti na način da su povezani s onim što je rečeno prije toga, argumenti trebaju imati objašnjenje zašto je nešto bitno i točno.

Nakon kratke uvodne rasprave, djeca su se podijelila u dvije grupe ovisno o tome misle li da su za proslave rođendana u vrtiću bolji slatkiši (torta, kolači, bomboni i sl.) ili voće. Afirmacijska grupa koja je branila tezu da je bolje voće bila je brojnija od negacijske koja je tvrdila da su bolji slatkiši. Pojedina djeca na elokventan i argumentiran način branila su svoju tezu.

Ovo iskustvo djeci je bilo zabavno i zanimljivo, a prema Katarininim riječima u nekima od njih kriju se i budući uspješni debatanti.

Objava FOTO Debata zaintrigirala darovitu djecu „Munjeviti Lojtrići“ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.