Prijava

Vaša prijava

FOTO Klinci u Buševcu uživali u predstavi Scene Gorica ‘Pale sam na svijetu’

[]

Danas smo u Domu kulture Buševec zatekli nasmijana dječja lica, i to ne bez razloga! U sklopu programa „Kultura za velike i male“, a kojeg podržava Ministarstvo kulture RH u goste je stigla ekipa Scene 10410 Gorica s predstavom „Pale sam na svijetu“, u režiji Ivane Čoh.

Razgovarali smo s predsjednikom OSS-a Buševec Nenadom Rožićem koji nam je otkrio nešto više o svrsi samog projekta.

Programom „Kultura za velike i male“ želimo potaknuti mlade da zavole odlazak u kazalište i na kulturne manifestacije. Samim time, jedan od programa koje imamo u planu bila je i današnja predstava. Želimo potaknuti male glumce iz redova dramske skupine OSS-a Želja nam je da na ovaj način i kroz generacije pred nama sačuvamo naš lijepi kajkavski dijalekt. Drago mi je da nas ljudi prepoznaju, te da mnogi uključuju djecu u naše aktivnosti – kazao je Nenad Rožić, predsjednik OSS-a Buševec.

Inače, ‘Pale sam na svijetu’ poznata je priča koju su mnogi od nas čitali u osnovnjaku, a koja je i danas oduševila mališane u Buševcu. Protagonisti Ana Vilenica i Tomislav Krstanović djeci su prenijeli poučnu misao vodilju, okosnicu predstave. Podsjetimo, bajka govori o dječaku koji, probudivši se jednog jutra, otkriva kako je jedini čovjek na svijetu.

Istražujući tim novim očima svijet oko sebe, dječak uživa u novostečenoj slobodi. Dogodovštine koje doživljava u početku ga vesele, međutim ubrzo shvaća kako veselje koje doživljava nema s kime podijeliti.

I sami smo se uvjerili koliko se djeca raduju glumi i sudjelovanju u dramskim aktivnostima OSS-a, te puni entuzijazma uče tekst, pritom se zabavljajući s vršnjacima.

 

Jučer smo bili posebno uzbuđeni kad smo glumili u predstavi. Nismo imali tremu, tekst smo zapamtili, i jedva čekamo ponovo nastupati. Gluma nam je jako zabavna i lijepo nam je na pozornici – otkrivaju djeca.

Iz OSS-a planiraju još mnogo toga u sklopu projekta „Kultura za velike i male“, a kako biste bili u toku, zapratite ih na službenoj facebook stranici.

Galerija fotografija

Objava FOTO Klinci u Buševcu uživali u predstavi Scene Gorica ‘Pale sam na svijetu’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.