Prijava

Vaša prijava

FOTO U Etno selu Novo Čiče predstavljen projekt ‘I ja sam dio naše zajednice’

[]

Jučer je u Novom Čiču predstavljen novi projekt ‘I ja sam dio naše zajednice’. Riječ je o projektu koji se odnosi na opremanje ondašnjeg Turističko edukativnog Društvenog Centra. Cilj je bio prikupiti donacije u iznosu od 105.234,40 kuna.

U samo tri tjedna ova je složna ekipa premašila potreban ciljani iznos, te su u konačnici prikupili 112,814,60 kuna. Kao plod ove kampanje, izradili su stablo donatora koje simbolizira njihovo zajedništvo i slogu.

Kampanju je za ovaj projekt vodila gospođa Mladenka Majerić, dok su predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak i koordinator projekta Društveni centar Novo Čiče Mario Konić pohađali edukacije na temu kako za projekte pronaći sponzorstva i održavati odnose sa istima.

– Ovdje su mali ljudi pokazali svoju velikodušnost, te sam izuzetno ponosan što sam dio ove zajednice. Lijepa je to priča gdje smo imali želju pokazati da ne čekamo da naše ideje i projekte prvo financira Grad, već da nešto pokrenemo u vlastitoj inicijativi. U tri tjedna smo uspjeli skupiti i veći iznos od ciljanog. Moram istaknuti da svaki član KUD-a ulaže, sumještani i naši susjedi, te sam iznimno ponosan na zajedništvo koje ovdje vlada – kazao je predsjednik KUD-a Novo Čiče.

Gradonačelnik Ačkar ponosan je na zajedništvo u Novom Čiču, jer su oni ogledni primjerak kako funkcionira promocija kulture, tradicije i baštine u turopoljskom kraju.

Uistinu, kada ovdje uložite jednu kunu, KUD Čiče svojim radom vrati pet nazad. Oni oplemenjuju svoju zajednicu ne samo iz Grada Velike Gorice nego i iz EU fondova, te donatorskih i sponzorskih sredstava. Sve to skupa daje dodanu vrijednost za održavanje visokog nivoa održavanje kulture, tradicije i baštine u svome mjestu – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Galerija fotografija

Objava FOTO U Etno selu Novo Čiče predstavljen projekt ‘I ja sam dio naše zajednice’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.