Prijava

Vaša prijava

DV Lojtrica: Sakupili smo 100 kilograma EE otpada!

[]

U Eko tjednu u DV LOjtrica održana je interaktivna radionica prof.dr.sc. Sanje Kalambura uz ilustrirani strip „Oskarova zelena priča“ koja je djeci približila pojam električnog i elektroničkog otpada otpada, kako i zašto ga je potrebno pravilno zbrinjavati te kako ga se može reciklirati.

Naime, otpadni EE uređaji i oprema sadrže plastiku, metale i slične materijale koji se nakon recikliranja mogu ponovo koristiti kao sekundarna sirovina za neki novi proizvod. Akcija prikupljanja ovog tipa otpada bila je izuzetno uspješna!

Foto: DV Lojtrica/web

-Sakupili smo 100 kg EE otpada, stoga slobodno možemo reći kako je naša akcija prikupljanja EE otpada bila vrlo uspješna! Sav prikupljeni EE otpad predan je u postrojenje za recikliranje (oporabu) električnog i elektroničkog otpada. Gospođa Kalambura ovih dana nas je posjetila i uručila nam zahvalnicu za prikupljenih sto kilograma EE otpada. Uz zahvalu djecu je nagradila rekvizitima za igru na dvorištu (lopte, loptice i reketi) koji su djecu posebno razveselili te su odmah krenuli u akciju – kazali su iz DV Lojtrica.

Objava DV Lojtrica: Sakupili smo 100 kilograma EE otpada! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Dobro nam došla, Kiara!

Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner