Prijava

Vaša prijava

Sud u Velikoj Gorici navijačima Hajduka odredio jednomjesečni istražni zatvor

[]

Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je jednomjesečni istražni zatvor za 42 navijača Hajduka. Podsjećamo, prijavljeni su zbog izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorištu na autocesti A1. Pritvor je određen svima zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, naveli su na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

U Veliku Goricu dovedeni su jučer i dovođeni su na istražna ročišta u četiri odvojene skupine po 10 okrivljenika. Ročište je završeno u kasnim večernjim satima. Navijači su navodno poricali sudjelovanje u neredima te naveli da ih je policija nasilno izvlačila iz vozila i uhitila. Najavljene su i žalbe na odluke sudaca istrage, a o tome će odlučiti izvanraspravno vijeće velikogoričkog županijskog suda.

Među 42 navijača je 31 punoljetan muškarac te 11 maloljetnika. U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca, 14 osumnjičenika te su četiri navijača propucana.

Objava Sud u Velikoj Gorici navijačima Hajduka odredio jednomjesečni istražni zatvor pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.