Prijava

Vaša prijava

Članovi Vege hrabro i ustrajno na svjetskom i europskom prvenstvu

[]

Članovi plesnog kluba Vega sudjelovali su ovog vikenda na Svjetskom kupu te Europskom prvenstvu za Juniorske formacije i Ženske formacije u Budimpešti.

Članovi Vege natjecali su se u subotu u kategorijama Children, Juveniles i Juniors, te u nedjelju u kategoriji juniorskih formacija. Debinati, Vita Papić i Damjan Kačavenda su se plasirali na 42. mjesto, dok su Lana Papić i Izak Čosić svoj nastup završili na 35. mjestu u kategoriji Juveniles (mlađi juniori 1). Debitanti na svjetskoj sceni, Vita Tot i Noa Goleš, plasirali su se u polufinale natjecanja u kategoriji Children (mlađi juniori 2) i osvojili visoko 12. mjesto.

Uz ozljedu koljena dobar plasman

Goričanima dobro poznati Ema Tot i Andrija Fabijančić bili su spriječeni pokazati sav svoj potencijal jer je Ema doživjela ozljedu koljena što ih je koštalo bodova. Usprkos tomu dobili su visoke ocjene, plasirali se na 18. mjesto i dobili priliku za popravnu rundu.

“Bol je bila toliko jaka da je Ema, dijete od 14 godina, rekla da će se odreći pokušaja kako bi drugi dan mogla plesati Europsko prvenstvo juniorskih formacija. Srećom u bolnici u Budimpešti su ustanovili da nije prijelom u pitanju. Drugi dan, uz pomoć bandaža i gelova Ema je otplesala program Juniorske formacije.”, objašnjava trener Tomo Vega.

Formacija Toy story sastavljena od šest najboljih parova Hrvatske, uključujući i Emu i Andriju iz velikogoričke Vege, osvojila je četvrto mjesto! “Bez obzira na sve, rezultati su dobri. Bili bi još bolji da smo ‘maznuli’ medalju u juniorskim formacijama i da Ema i Andrija nisu morali odustati od natjecanja u subotu. Ovo natjecanje ću pamtiti kao najstresnije natjecanje u mojoj trenerskoj karijeri. Ne razmišljate o ozljedama dok se ne dogode. Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo u punom sastavu sudjelovati na Prvenstvu RH koje nas čeka ovaj vikend u Zaprešiću, ali i Europsko prvenstvo za starije juniore u Švicarskoj prvog vikenda u lipnju.”, zaključuje trener.

Objava Članovi Vege hrabro i ustrajno na svjetskom i europskom prvenstvu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.