Prijava

Vaša prijava

‘Živimo aktivno i zdravo’ Danas na Tuđmancu brojne rekreativne aktivnosti za male i velike

[]

Danas je u Parku dr. Franje Tuđmana u klopu VG Festa od jutra veselo! Posvuda se čuje dječji smijeh dok se rekreiraju na otvorenom, a ponosni roditelji, bake i djedovi ih budnim okom prate. Naime, u organizaciji udruga ‘Veseli planet’ kojima je ovo peti VG Fest i novoosnovane udruge Klokan.

Danas je moto ‘Živimo zdravo i aktivno’. U moru programa koji promiču rekreaciju i zdrav život imate prilike uključiti se u  vježbanje u workout parku, okušati se u jogi, parkouru te raznim sportskim radionicama poput interaktivnog dječjeg poligona za vježbanje – abeceda kretanja, šašava klokanska olimpijada, vesela kreativa i klokan sportiva, a tu je i promocija Udruge aktivnog turizma ‘Avanturopolje’.

Rekreacija je krucijalna za psihomotorni razvoj djece već od treće godine

U šetnji Tuđmancem odmah smo primjetilli veselu skupinu koja je kroz inventivnu rekreaciju privukla velik broj naših mališana. Otkrili su nam zašto je rekreacija od malih nogu važna. Ne biste vjerovali na što sve ima povoljan utjecaj kod psihofizičkog razvoja djece! Promiču zdrav život, rekreaciju djece kroz zabavne vježbe – kohezija je to sporta, osnaživanja motorike ali i umnog kapaciteta mališana!

Počeli smo s jutarnjim razgibavanjem, zagrijavanje, trčanjem oko čunjevima te raznim štafetama i drugim aktivnostima, a maleni sudionici će dobiti diplome od VG Festa u suradnji sa Klokan sport i udrugom Veseli planet. Ovime želimo promicati aktivan način života od najranije dobi. Svi mogu vježbati i sudjelovati u tome! Djeca od treće godine razvijaju motoričke sposobnosti poput fleksibilnosti i koordinacije. Puno je to više od sporta i jako je bitno a benefite bismo mogli nabrajati do sutra! Ne biste vjerovali ali djeca ovdje uče i brojati kretanjem, sve kroz igru kako bi jednog dana odrasli u zdrave i pametne mlade ljude. U Gorici se pokazalo da je ovo nešto što je građanima trebalo, i da im ovakvih aktivnosti treba još više – otkrivaju treneri Vanja Lipovac, Ana Cesarec i Tomislav Nedić.

Prilike za povesti klince na razgibavanje i zabavu na Tuđmanac imate do večernjih sati.

 

Objava ‘Živimo aktivno i zdravo’ Danas na Tuđmancu brojne rekreativne aktivnosti za male i velike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.