Prijava

Vaša prijava

U petak na Plesu cjelovečernji koncert klasične zborske glazbe

[]

Ovog petka, u povodu Dana Gradske četvrti Pleso, Gradski zbor “Franjo pl. Lučić” održat će Cjelovečernji koncert klasične zborske glazbe, uz goste VIS Danice. Koncert će se održati u Društvenom domu Pleso, a bogatim repertoarom će se predstaviti hrvatska i svjetska sakralna i narodna zborska vokalna baština.

Gradski zbor djeluje već gotovo 25 godina, a do sada se može pohvaliti brojnim nastupima u zemlji i svijetu. Njeguje klasičnu i tradicionalnu zborsku glazbu znamenitih inozemnih i domaćih autora, te manje izvođena i pomalo zaboravljena djela svih glazbenih stilova i epoha. VIS Danica čine zaljubljenice u vokalnu glazbu koje izvode starogradske, klapske i duhovne te pjesme nastale na temelju tradicijske glazbe, a okušale su se i u glumi.

Ovo je dio bogatog programa za dan četvrti koje organiziraju vijeće Gradske četvrti Pleso u suradnji s Udrugom mladih, ekologije i sporta Pleso. 11.lipnja će se održati polaganje vijenaca za poginule branitelje u domovinskom ratu Zlatka Britveca i Admira Širokanovića, uz tradicionalni turnir Pleških ulica za stanovnike Plesa igrat će se i turnir seniora za novčane nagrade.

Navečer od 20 sati će publiku zabavljati tamburaški sastav Crta bend, a pripremljeni su i napuhanci i zabava za najmlađe.

Ako propustite koncert zborova na Plesu, iste ove izvođače imat ćete priliku poslušati i pogledati i na Goričkim večerima. Gradski zbor zapjevat će na Susretu zborova u petak, 17. 6., a VIS Danice izvest će svoj mjuzikl „Teško je biti penzioner“ u nedjelju, 12. 6. Oba događaja održat će se u Domu kulture Galženica, a ulaz je besplatan.

 

Objava U petak na Plesu cjelovečernji koncert klasične zborske glazbe pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.