Prijava

Vaša prijava

HSP poziva na bojkot koncerta Miroslava Ilića

[]

Nakon najave koncerta Miroslava Ilića na SRC Udarnik, u javnost se povela živa rasprava o toj temi, a što je vidljivo i po komentarima na našoj facebook stranici.

Iz HSP-a Velika Gorica danas su se oglasili priopćenjem u kojem navode kako su zgroženi činjenicom da je u Kurilovcu najavljen koncert Miroslava Ilića, kako navode, “srbijanskog folk pjevača koji je javno i besramno pjevao hvalospjeve zloglasnom četničkom vojvodi Draži Mihajloviću.”

SPORNI KONCERT MIROSLAVA ILIĆA
“Ne želimo ulaziti u rasprave o umjetničkom dosegu njegovog glazbenog opusa i broju poklonika kojih možebitno ima u našem kraju, jer je to u ovom slučaju potpuno nebitno, nego želimo uprijeti prstom u profil osobe Miroslava Ilića koji se razotkrio ne tako davne 2015. godine kada je na koncertu veličao srpskog vojvodu i zločinca Mihajlovića, a što je ostalo trajno zabilježeno na videsnimkama i dostupno je na internetu.

Nakon tog razotkrivanja Iliću je otkazan koncert u Vinkovcima, u veljači 2015., ali i u Sarajevu 2017. godine.”, napominju iz HSP-a Velike Gorice.

POZIV NA BOJKOT
Iz HSP-a Velike Gorice podsjećaju na žrtve hrvatskih obitelji:
“Tisuće hrvatskih obitelji koje su izgubili svoje najmilije tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, a takvih je puno i u našem gradu i cijelom Turopolju, s gnušanjem i osjećajem poraza gledaju na činjenicu da će osoba koja se javno identificirala s četničkim pokretom sutra gostovati u našem gradu.

Ako imamo i mrvicu dostojanstva kao narod koji je platio skupu cijenu svoje slobode, bojkotirat ćemo ovaj sramotan događaj ukoliko do njega zaista dođe.

Pozivamo gradske vlasti da otkažu gostoprimstvo osobi Miroslava Ilića koji se nikada nije ogradio ni ispričao za svoje četnikovanje, a također pozivamo sve udruge branitelja proizašle iz Domovinskog rata u našem gradu da podignu glas i javno osude mogućnost gostovanja Miroslava Ilića u Kurilovcu, onako kao što su branitelji Vinkovaca učinili 2015. godine kada je njegov koncert bio OTKAZAN.

Znamo da se jedan manji dio naših sugrađana ne slaže s nama, ali to su isti oni koji žale za netom ukinutim trgom komunističkog maršala i zločinca pa ih utoliko razumijemo.

Znamo i svjesni smo da sunarodnjaci Miroslava ilića već desetljećima participiraju u hrvatskoj Vladi i da im ta sprega s vladajućom strankom daje lažan osjećaj moći da mogu u Hrvatskoj raditi što god požele i gdje god požele. Pa, ipak, zaboravljaju najvažnije, da po hrvatskom Ustavu svaka vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu! Nipošto ne pripada onima iz čijih usta teku stihovi:

“Pošla majka sina da potraži,
Pa se javi đeneralu Draži
Čiča Dražo, gde je moje dete
čuvaju ga srpske bajonete”
(Miroslav Ilić, koncert 2015.)

Mnoge hrvatske majke koje ni do danas nisu pronašle kosti svojih sinova, s pravom mogu danas zapitati gospodina Ilića „Čiča Miro, gdje je moje dijete?“”, oštro su komentirali iz HSP-a Velike Gorice.

Na kraju ostaje za vidjeti hoće li goričani podržati bojkot ili će se ipak pojaviti na koncertu.

Objava HSP poziva na bojkot koncerta Miroslava Ilića pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.